متد من برای تمرین لاته آرت: نکاتی برای تمرین آرت با خرج کم

میخوای بدونی چطور من هر روز اینقدر تو خونه تمرین میکنم بدون اینکه خرجی برام داشته باشه؟ بخون تا ببینی:)

اساس لاته آرت خفن؟ یه قهوه درست و‌ حسابی!

اول از همه، باید آسیاب قهوه‌تون رو درست کالیبره کنید. اگه آسیاب شما تنظیم نباشه، خبری از کرمای خوب نیست! تو این مقاله توضیح دادیم که کالیبراسیون بر بنای ظاهر کرما چطور انجام میشه که ریزش آرت درست انجام بشه.

اما راستشو بخواید، وجود کرما اونقدرها هم برای لاته آرت حیاتی نیست! فقط زیادی ضخیم بودنش میتونه مانع ریزش راحت باشه. حتی اگه چند دقیقه صبر کنید و کرما محو بشه، بازم می‌تونید طراحی‌های خفن بریزید. دلیلش اینه که در واقع راز اصلی حالت شیر و فوم درست اون هستش!

یکم راجع به شیر حرف بزنیم

  • چربی شیر: شیر لازم نیست پرچرب باشه… ولی بهترین نتیجه رو میده! یه فوم نرم و براق و بدون حباب میتونه حسابی به بهتر شدن لاته آرت کمک کنه و اگر شیر پر چرب باشه میشه راحتتر به این نتیجه رسید.
  • ضخامت فوم: موقع بخار دادن، لازم نیست حتما افزایش ارتفاع مثل مسابقات دقیقا 6 میلی متر باشه ولی بصورت حدودی نباید بیشتر از ۱.۵ سانت به ارتفاع سطح شیر اضافه شه. اگر زیادی فوم گیری رو ادامه بدین و حجم شیر خیلی افزایش پیدا کنه آرت زدن بیشتر شباهت پیدا میکنه به اینکه سعی کنین با یک ماژیک خیلی پهن خیلی ریز چیزی بنویسین.
  • شیر سرد: همیشه شیر رو مستقیم از یخچال بردارید. شیر گرم=کفِ بی‌قواره!
  • دما:
    اگه می‌خواید پترن های دقیق اجرا کنین، دمای شیر رو روی ۵۰ درجه نگه دارید (فوم پفکی نمیشه). اگه هم می‌خواید هم خوشمزه باشه هم طرح‌تون بدک نباشه، برید سراغ ۶۵-۷۰ درجه.

نکات طلایی لاته آرت

۱. استراحت شیر: بعد از فوم گیری، ۵ ثانیه صبر کنید و شیر رو تو پیچر مدام بچرخونید تا حباب‌ها بپرن و محو شن.
۲. ریزش زود: اگه شیر رو زیاد نگه دارید (مخصوصاً اگه داغ باشه)، کف و شیر از هم جدا میشن و همه‌چیز خراب میشه!
۳. ریسترتو بریزید: عصاره کم حجم تر (ریستِرِتو) هم شیرینی قهوه رو بیشتر میکنه، و هم راحت‌تر می‌تونید ریزش رو کنترلش کنید.

تمرین کنید، ولی بدون پول خرج کردن!

مسلماً لاته آرت با تمرین درست میشه… اما شیر و اسپرسو خرج داره! پس این دو روش ارزون رو امتحان کنید:

۱. روشِ قدیمی: آب + مایع ظرفشویی

برای تمرین فوم گیری عالیه (با صدای فوم گیری آشنا شید).

البته حسِ شیر واقعی رو نمیده، ولی تکنیک‌تون رو قوی میکنه.

۲. روشِ جدید: شبیه ساز شیر + قهوهٔ استفاده شده!

۱. ۱۰ گرم قهوهٔ استفاده‌شده رو با ۱۵ گرم آب سرد مخلوط کنید (یه جور اسپرسوِ فیک درست میشه).
۲. کمی بخار بدید تا داغ بشه.
۳. تو یه پیچر آب، چند قطره شبیه ساز شیر (غیر خوراکیه!) بریزید.
۴. مثل شیر معمولی فوم بگیرین.
۵. حالا می‌تونید لاته آرت بریزید، انگار شیر واقعیه!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *