راهنمای ابتدایی کاپینگ قهوه

وسایل مورد نیاز:

  • یک فنجون شبیه فنجون لاته
  • قهوه مورد نظر
  • یک ترازوی قهوه
  • آسیابی که بتونه اندازه متوسط آسیاب کنه
  • دو تا قاشق (ترجیحا عمیق مثل قاشق های سوپ)
  • یه لیوان بزرگ آب جوش (برای تمیز کردن قاشق ها)
  • یک فنجون کوچیک تر یدک (برای جمع کردن فوم بالای قهوه)

حالا چکار کنیم؟

این ابتدایی ترین روش کاپینگ توی خونه هستش. روشهای پیچیده تری هم هست ولی کلیت یکیه.

  1. اول لیوان رو روی ترازو قرار میدیم و داخلش رو با آب جوش تا لبه پر میکنیم تا علاوه بر گرم کردن لیوان، حجم لیوان رو براساس وزن آب داخلش بدست بیاریم.
  2. بعد این عدد رو تقسیم بر ۱۸ میکنیم. رشیوی ۱:۱۸ رشیوی مرسوم برای کاپینگ قهوه‌‌ست. برای مثال لیوان من ۲۲۰ گرم آب توش جا شد و وقتی این عدد رو تقسیم بر ۱۸ کردم حاصل برابر شد با ۱۲/۲۲. که برای من به این معنا بود که به ۱۲/۲۲ گرم قهوه نیاز دارم.
  3. ۱۲/۲۲ گرم قهوه رو وزن میکنم و در این نقطه حواسمون به ویژگی‌های ظاهری و عطری قهوه هم باید باشه.
  4. آب لیوان رو خالی میکنیم و خشکش میکنیم. سابه قهوه رو داخل لیوان میریزیم و بوی قهوه تازه آسیاب شده (فراگرانس) رو هم به خاطر میسپاریم.
  5. بعد آب رو دقیقا قبل از رسیدن به ۱۰۰ درجه خیلی آروم به قهوه اضافه میکنیم بطوری که کاملا قهوه خیس بخوره و هیچ گلوله‌ای نمونه.
  6. حین این کار یک تایمر رو روشن میکنیم و میذاریم چهار دقیقه پس از ریزش آب بمونه
  7. در این فاصله بوی قهوه (آروما) رو باز هم یادداشت میکنیم و هر چیزی که به ذهنمون میاد رو می‌نویسیم.
  8. وقتی به ۴ دقیقه رسید در حالی که بینی‌مون رو به قهوه نزدیک میکنیم با یکی از قاشق‌ها لایه بالایی فوم رو میشکنیم و حدودا ۲ یا ۳ بار سطح قهوه رو هم میزنیم. همزمان با این کار به بو و آرومای قهوه توجه میکنیم
  9. بعد قاشق دیگه رو هم برمیداریم و به کمک هر دو قاشق فوم روی سطح قهوه رو جمع‌آوری میکنیم و اونو میریزیم داخل فنجون یدکی که بالاتر گفتیم. پس از هر بار جمع‌آوری فوم بالا قاشق‌هارو داخل آب جوش لیوان بزرگ شست‌شو میدیم و اینقدر اینکار رو ادامه میدیم تا تمام فوم جمع‌آوری شه.
  10. میذاریم یک دقیقه تا یک دقیقه و نیم دیگه هم تقریبا استراحت کنه تا خنک‌تر بشه
  11. حالا وقت تست کردنه: یکی از قاشق‌هارو با آب جوش تمیز میکنیم و بعد باهاش کمی از قهوه رو بدون هم زدن برمیداریم.
  12. در این مرحله باید قهوه رو چنان هورت بکشیم که صداش به بلندترین و تیزترین حالت ممکن برسه. بطوریکه بجای یک جرعه قهوه نوشیدن قهوه رو اسپری کنیم روی زبون‌مون و بوش تا ته گلومون برسه و وقتی این کار رو کردیم باید آروم از بینی تنفس کنیم تا کاملا عطر و آروما رو متوجه شیم.
  13. تلاش کنین توی این مرحله کلیت عطری و طعی قهوه و هر چیزی که قهوه شما رو یادش میندازه رو یادداشت و دقیقا وصف کنین و به تغییرات مزه هم هر چقدر که قهوه خنک تر میشه دقت کنین.

این روش برای وقتی خوبه که تازه قهوه جدید گرفتین و میخواید توی خونه به یک ذهنیت کلی در مورد ویژگی های قهوه برسید.

لذت ببرید!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *