راهنمای ابتدایی کاپینگ قهوه

وسایل مورد نیاز:
- یک فنجون شبیه فنجون لاته
- قهوه مورد نظر
- یک ترازوی قهوه
- آسیابی که بتونه اندازه متوسط آسیاب کنه
- دو تا قاشق (ترجیحا عمیق مثل قاشق های سوپ)
- یه لیوان بزرگ آب جوش (برای تمیز کردن قاشق ها)
- یک فنجون کوچیک تر یدک (برای جمع کردن فوم بالای قهوه)
حالا چکار کنیم؟
این ابتدایی ترین روش کاپینگ توی خونه هستش. روشهای پیچیده تری هم هست ولی کلیت یکیه.
- اول لیوان رو روی ترازو قرار میدیم و داخلش رو با آب جوش تا لبه پر میکنیم تا علاوه بر گرم کردن لیوان، حجم لیوان رو براساس وزن آب داخلش بدست بیاریم.
- بعد این عدد رو تقسیم بر ۱۸ میکنیم. رشیوی ۱:۱۸ رشیوی مرسوم برای کاپینگ قهوهست. برای مثال لیوان من ۲۲۰ گرم آب توش جا شد و وقتی این عدد رو تقسیم بر ۱۸ کردم حاصل برابر شد با ۱۲/۲۲. که برای من به این معنا بود که به ۱۲/۲۲ گرم قهوه نیاز دارم.
- ۱۲/۲۲ گرم قهوه رو وزن میکنم و در این نقطه حواسمون به ویژگیهای ظاهری و عطری قهوه هم باید باشه.
- آب لیوان رو خالی میکنیم و خشکش میکنیم. سابه قهوه رو داخل لیوان میریزیم و بوی قهوه تازه آسیاب شده (فراگرانس) رو هم به خاطر میسپاریم.
- بعد آب رو دقیقا قبل از رسیدن به ۱۰۰ درجه خیلی آروم به قهوه اضافه میکنیم بطوری که کاملا قهوه خیس بخوره و هیچ گلولهای نمونه.
- حین این کار یک تایمر رو روشن میکنیم و میذاریم چهار دقیقه پس از ریزش آب بمونه
- در این فاصله بوی قهوه (آروما) رو باز هم یادداشت میکنیم و هر چیزی که به ذهنمون میاد رو مینویسیم.
- وقتی به ۴ دقیقه رسید در حالی که بینیمون رو به قهوه نزدیک میکنیم با یکی از قاشقها لایه بالایی فوم رو میشکنیم و حدودا ۲ یا ۳ بار سطح قهوه رو هم میزنیم. همزمان با این کار به بو و آرومای قهوه توجه میکنیم
- بعد قاشق دیگه رو هم برمیداریم و به کمک هر دو قاشق فوم روی سطح قهوه رو جمعآوری میکنیم و اونو میریزیم داخل فنجون یدکی که بالاتر گفتیم. پس از هر بار جمعآوری فوم بالا قاشقهارو داخل آب جوش لیوان بزرگ شستشو میدیم و اینقدر اینکار رو ادامه میدیم تا تمام فوم جمعآوری شه.
- میذاریم یک دقیقه تا یک دقیقه و نیم دیگه هم تقریبا استراحت کنه تا خنکتر بشه
- حالا وقت تست کردنه: یکی از قاشقهارو با آب جوش تمیز میکنیم و بعد باهاش کمی از قهوه رو بدون هم زدن برمیداریم.
- در این مرحله باید قهوه رو چنان هورت بکشیم که صداش به بلندترین و تیزترین حالت ممکن برسه. بطوریکه بجای یک جرعه قهوه نوشیدن قهوه رو اسپری کنیم روی زبونمون و بوش تا ته گلومون برسه و وقتی این کار رو کردیم باید آروم از بینی تنفس کنیم تا کاملا عطر و آروما رو متوجه شیم.
- تلاش کنین توی این مرحله کلیت عطری و طعی قهوه و هر چیزی که قهوه شما رو یادش میندازه رو یادداشت و دقیقا وصف کنین و به تغییرات مزه هم هر چقدر که قهوه خنک تر میشه دقت کنین.
این روش برای وقتی خوبه که تازه قهوه جدید گرفتین و میخواید توی خونه به یک ذهنیت کلی در مورد ویژگی های قهوه برسید.
لذت ببرید!