فلسفه کلی موکا و موکاچینو کلاسیک

بطور کلی فلسفه کلی موکا و موکاچینو خیلی شبیه لاته و کاپوچینو هست با این تفاوت که در این دو مقداری شکلات، و یا کاکائو و شکر هم به شات اسپرسوی پایه اضافه میشه.

تفاوت موکا و موکاچینو توی حجم شیر و فوم و ضخامت فوم دیده میشه. بطوری که توی موکای کلاسیک سه برابر قهوه و شکلات شیر استفاده میشه ولی توی موکاچینو از دو برابر اسپرسو و شکلات، شیر استفاده میشه.

رسپی موکای کلاسیک:

تصویر موکا
  • یک دبل شات اسپرسو عصاره گیری میکنیم.
  • بنا بر سلیقه ۱۵ تا ۳۰ گرم سس شکلات، سیروپ شکلاتی، و یا شکلات جامد رنده شده به اسپرسو اضافه میکنیم و بهم میزنیم تا حل شه. چون سس شکلاتی مزه‌ای شدیدتر و سیروپ و شکلات جامد مزه ملایم‌تری دارن توصیه خودم اینه که یا از مقدار کمتری از سس شکلات (مثلا در حدود ۱۰ گرم) استفاده کنین یا از ۲۰ تا ۳۰ گرم شکلات جامد استفاده کنین. ضمنا شکلات فندقی هم عالی میشه:)
  • میشه برای اجرای بهتر پترن آرت روی اسپرسو مقدار کمی نسکوئیک پاشید.
  • از ۳ تا ۴ برابر وزن اسپرسو و شکلات (بسته به سایز پیچر و سلیقه شخصی) شیر فوم‌ نازک میگیریم و ریزش رو دقیقا مثل لاته انجام میدیم.
  • لذت ببرید!

رسپی موکاچینوی کلاسیک (خشک):

  • دقیقا مانند موکا یک دبل اسپرسو (ترجیحا ریسترتو) عصاره‌گیری میکنیم و داخلش ۱۰ گرم سس شکلات و یا ۱۵ گرم سیروپ و یا ۲۰ گرم شکلات جامد اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا حل شه.
  • دو برابر وزن این ترکیب شیر رو توی یک پیچر کوچک‌تر میریزیم و ازش فوم سنگین و ضخیم و خشک میگیریم.
  • بعد از فوم‌گیری کمی وقت تلف میکنیم تا فوم از شیر جدا شه و بیاد بالای شیر
  • با یک قاشق فوم شیر رو از روی سطح برمیداریم و روی سطح ترکیب اسپرسو و شکلات خیلی آروم قرار میدیم. این کار رو تا جایی ادامه میدیم که حجم فوم داخل لیوان به میزان قابل توجهی زیاد بشه.
  • باقی مونده شیر داخل پیچر رو از ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری وسط فوم توی لیوان میریزیم تا فوم بیاد بالا.
  • میتونید روی سطح فوم مقداری نسکوئیک یا پودر کاکائو هم برای تزئین بپاشید.
  • نوش جان!

رسپی موکاچینوی کلاسیک (تر)

دقیقا مانند نسخه خشک داخل یه شات دبل، ترجیحا ریسترتو، ۱۰ گرم سس شکلات یا ۱۵ گرم سیروپ شکلات، و یا ۲۰ گرم شکلات جامد رو حل میکنیم و دو تا دو و نیم برابر وزن این ترکیب هم شیر استفاده میکنیم.
ولی فوم رو نازک‌تر میگیریم و بدون معطلی بعد از فوم‌گیری ریزش رو انجام میدیم تا بتونیم آرت هم داشته باشیم.
نوش جان:)

پس، به عنوان جمع‌بندی:

  • اول یک شات دبل عصاره‌گیری میکنیم برای هر کدوم
  • توی اسپرسو ۱۰ گرم سس شکلات، یا ۱۵ گرم سیروپ شکلات، یا ۲۰ گرم شکلات جامد رو حل میکنیم و خوب هم میزنیم تا کرمای قهوه محو بشه.
  • حجم شیر موکای کلاسیک دقیقا مثل لاته (۳ برابر قهوه و شکلات) و موکاچینو مثل کاپوچینو (۲ برابر) هستش.
  • برای نسخه خشک موکاچینو بعد از فوم گیری یکم معطل میکنیم تا فوم از شیر جدا شه. بعد فوم رو با یک قاشق روی سطح قهوه و شکلات قرار میدیم و بعد بقیه شیر رو اضافه میکنیم تا سطح بیاد بالا و میتونیم روی سطح فوم کمی نسکوئیک یا پود کاکائو هم بپاشیم.
  • برای نسخه تر موکاچینو کمتر فوم میگیریم، یکم بیشتر شیر استفاده میکنیم (مثلا ۲ و نیم برابر) و بلافاصله بعد از فوم‌گیری آرت میزنیم.

لذت ببرید و نوش جان!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *