فلسفه کلی کمکس: دم افزار مورد علاقه من در 2025

چه فرقی با V60 داره؟

بالاخره رسیدیم به دم افزار مورد علاقم توی کل دنیای قهوه! قهوه کمکس، شباهت زیادی به V60 داره توی متد دم‌آوری: مقداری قهوه توی یک فیلتر قیفی شکل کاغذی ریخته میشه و روش آب تقریبا جوش ریخته میشه تا در طی ۳ تا ۴ دقیقه، به یک قهوه پر عطر و طعم و شفاف برسیم. ولی کمکس، تفاوت‌هایی هم داره. برای مثال، فیلتر کمکس ضخیم تر از V60 هستش و روغن‌های اضافی رو بیشتر جذب میکنه تا قهوه شفاف‌تری رو بده در حالی که V60 با فیلتر نازک‌تر، طعم‌های پیچیده‌تری رو بیرون میکشه. و یا مثلا، زمان عصاره‌گیری کمکس طولانی‌تره، بطوری که زمان متوسط حدودا ۵ دقیقه‌اس ولی در مورد V60 این زمان در حدود ۳ تا ۴ دقیقه‌ست.

بریم قهوه درست کنیم:)

رشیو کمکس

برای کمکس میشه رشیو (نسبت آب به سابه) رو بالاتر از ۱۵ هم برد تا به طعم‌های واضح‌تری برسیم.
با فرض اینکه لیوان ما ۲۰۰cc حجم داره میتونیم ۲۰۰ رو تقسیم به ۱۶ یا ۱۷ کنیم که ما رو به عددی در نزدیکی ۱۲ گرم میرسونه. پس به ۱۲ گرم قهوه نیاز داریم که روی بازه Medium-Coarse آسیاب شه (درشت‌تر از V60).

شستن فیلتر

مثل همه متدهای پور‌اوور (Pour-over) حتما فیلتر رو با آب جوش بشورین، ولی برای کمکس نیازی به دو بار شستن فیلتر معمولا نیست. چرا؟ چون اغلب فیلتر‌های کمکس کاغذ سفید هستن و زیاد اون بوی کاغذی رو ندارن و با یک بار شستن همه چیز درست میشه.

دمای آب چقدر باشه؟

پس از شستن فیلتر کمکس، ۱۲ گرم قهوه رو اضافه میکنیم و آب جوش رو روی دمای ۹۳ درجه استفاده میکنیم.
ترجیحا حجم آب زیادی داخل کتل‌تون باشه که دیر سرد شه و پایداری دمایی بیشتری داشته باشه.

بلومینگ

حدود ۷۰ گرم از آب (تقریبا ۱/۳ از ۲۰۰ گرم) رو اضافه میکنیم و به مدت ۳۰ ثانیه بهش مهلت بلومینگ میدیم.

در این حین، با یک قاشق سطح قهوه رو به ملایمت هم میزنیم تا اگر سابه‌ای به دیواره‌ها چسبیده جدا شه.

بقیه آب؟

حالا باید بقیه آب رو (در حدود ۱۳۰ گرم) در طی ۴ دقیقه اضافه کنیم. اگر هر دقیقه حدودا ۳۲ گرم ازش رو اضافه کنیم بطور حدودی درست در میاد. پس این کار رو میکنیم و حرکت دست موقع ریزش رو حلزونی نگه میداریم.

سرو

پس از ۳:۳۰ بعد از بلومینگ باید آب داخب کتل تموم شده باشه و پس از ۴ دقیقه هم باید فیلتر کمکس رو جمع کنیم و اونو داخل یک لیوان دیگه بذاریم تا بیشتر عصاره ناخواسته نیاد. بعد از این کار، ۱ دقیقه دیگه هم صبر میکنیم تا قهوه سرد‌تر بشه و بعد آماده سرو هستش و تمام!

لذت ببرید:)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *