فلسفه کلی لاته های گرم

با اینکه بنظر پیچیده میاد، و هر روز طرح‌های لاته آرت جدید توی اینستاگرام میبینیم اما فلسفه کلی لاته واقعا ساختار خاصی نداره و میشه توی خونه هم درستش کرد. “لاته” به ایتالیایی به معنای “شیر” هستش و اسم کامل این نوشیدنی، “کافه لاته” به معنای “شیر قهوه” هستش.

تصویر لاته

یک لاته ابتدائی، بطور خیلی ساده، شامل یک شات دبل اسپرسو و ۳ تا ۴ برابرش شیر هست.

اول یک شات دبل اسپرسو گرفته میشه و روش شیر با فوم نازک ریخته میشه که با استفاده از همین فوم میشه روش طرح‌های مختلف لاته آرت رو پیاده کرد.

بعضی از نکاتی که میتونیم رعایت کنیم برای بهتر شدن لاته:

  • اگر دبل اسپرسو رو با دبل ریسترتو جایگزین کنیم مزه بهتر میشه و راحتتر هم میشه روش آرت زد چون شیر راحتتر به جلو حرکت میکنه.
  • کاپ ایده‌آل برای لاته آرت کاملا گرد و شبیه به یک نیم‌ کره هستش و تهش هیچ قسمت صافی نداره. کاپ لاته در حدود ۲۰۰cc حجم داره که میتونیم با آب ریختن داخل کاپ و وزن کردنش حجمش رو بدست بیاریم.
  • داخل اسپرسوی لاته گرم میشه سیروپ‌های مختلفی رو حل کرد تا به مزه‌های مختلفی برسیم. بطور کلی اندازه مورد نیاز از این سروپ‌ها توی هر لاته طعم‌دار بین ۱۵ تا ۳۰ گرم (نیم اوز تا ۱ اوز) و یا ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری هست. اگرچه شخصا برای سیروپ‌ هایی با مزه‌های شدیدتر مثل وانیل و یا کارامل ترجیح میدم این مقدار رو به ۱۰ گرم کاهش بدم.
  • میشه فوم شیر رو داخل یک پیچر کوچیکتر گرفت و بعد کل شیر فوم‌ گیری شده رو به یک پیچر بزرگتر انتقال داد. اینطوری هم توی مصرف شیر صرفه‌ جویی میشه و هم با پیچر بزرگتری که شیر کمتری توش قرار داره، میشه با زاویه بیشتری پیچر رو به هنگام ریزش خم کرد و طرح آرت رو آسونتر اجرا کرد.

رسپی با دستگاه اسپرسو

اول یک دبل شات اسپرسو بگیرید. معادل ۳ تا ۴ برابر حجم شات شیر داخل پیچر شیر بریز و با ملایمت فوم نازکی ازش بگیر.
با یک دست دسته پیچر و با دست دیگه بدنه پیچر رو بگیر و فوم گیری رو تا جایی ادامه بده که دستت بسوزه. این بهترین دمای پایانی برای فوم گیری و در حدود ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتیگراد هستش. در این دما نه دهن میسوزه و نه شیر بیش از اندازه کدر میشه. پیچر رو چند بار بزن روی سطح میز تا حباب‌های درشت توش بترکن و همزمان هم بزنش.

ریزش شیر رو روی اسپرسو انجام بده و تمام!

رسپی با موکاپات

اول یه قهوه با موکاپات درست کن. ولی توجه کن که هر چقدر عصاره کمتری بگیری بستر عصاره‌ات غلیظ‌تر میشه و نوشیدنی خوشمزه تری میتونی داشته باشی.
پس فقط اجازه بده حدودا موکاپات تا نصف از عصاره پر شه و بعد از روی گاز برش دار و سردش کن.

بعد میتونی شیر گرم شده رو داخل یک فرنچ پرس بریزی و بعد با حرکات سریع و کوتاه ازش فوم بگیری.
اول قهوه و بعد شیر رو روی قهوه خالی کن توی فنجون.

لذت ببرین!

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. Coffee needed گفت:

    خوشم اومد ای ولا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *